Var behövs för att ta bra bilder?

Att ta bra fotografier

I dagens samhälle har nästan alla tillgång till en kamera och till största delen är det först och främst via våra mobiltelefoner. Kamerorna blir bättre för varje år och kvaliteten ökar med antal pixlar som kan tas.
Men bara för att utrustningen blir bättre så betyder inte det att bilderna blir bättre i allmänhet. Ju mer pixlar man kan få ju mer detaljer måste man ta hänsyn till. Det handlar om vinklar, ljussättning och motiv. Oavsett om det handlar om en närbild på en svamp eller ett produktfoto Stockholm så finns det lite saker att tänka på. Arbetar man som professionell fotograf Stockholm så är det inte bara att knäppa av en bild utan man lägger ner tid och energi på att bilden ska bli perfekt.
Här är lite tips på att ta bättre bilder avsett om man är djurfotograf eller tar landskapsbilder.

  • Motivet åt sidan

Fotografera inte rakt på utan låt ditt motiv hamna lite vid sidan så bakgrunden får tala lite. Det ger ett ledigare motiv som bättre berättar något.

  • Fyll upp

Var inte rädd för att zooma in. se till att det du fotograferar fyller upp bilden så mycket som möjligt.

  • Använd perspektiv.

Fotograferar man landskap eller större ytor så är det bra att ha något som står närmre dig så du får perspektiv på din bild. Det gör bilden mer intressant.

  • Ögonkontakt

Se till att vid porträttfoton allt hålla en ögonkontakt med den som ska fotograferas.