Vad innebär det att snusa?

Att snusa är avslappnande och det kan lätt bli till en trevlig vana som varierar vardagen.
Många snusar för att det är billigare än cigaretter men det man inte tänker på är att  det även är bättre för hälsan och att man slipper den illaluktande röken.
Dom flesta anser ju att det inte finns något värre än att känna röklukten på kläder från dom som precis varit ute och rökt.
Att snusa innebär att man slipper att ta sig ut när det regnar eller när det är kallt.

Det är mycket bekvämare att stoppa in en prilla under läppen än att ta sig ut och där man slipper dra på sig sina ytterkläder.
Sitter man i ett sällskap så är det mycket mer uppskattat att stoppa in en prilla än att lämna sällskapet för att gå ut och röka.
Snus utan tobak har nästan alltid mindre prillor som sitter bättre under läppen och som inte rinner så lätt.
Man slipper även att få missfärgade tänder av tobak om man bara använder sig av nikotinpåsar.

Mentol och mint-smaker är ju dom smakerna som dom allra flesta föredrar, det finns ju otroligt många olika sorters snus som smakar mint på något sätt.
Det är den kylande känslan och att man känner sig fräsch i munnen som dom flesta föredrar, snuset i sig behöver inte ha mycket nikotin så länge smaken är stark.
LYFT Easy Mint Mini är en fräsch mentolsmakande snus med en lagom styrka på 6 mg/g nikotin.

Det kan vara svårt att hitta en mint eller mentolsnus som man fastnar för helt men där finns ju så många olika varianter att pröva så det gör nog inget.
Tillverkare som Velo har bara mint i någon form i alla sina smaker i sitt sortiment.

Eftersom nikotinpåsar är så pass neutrala i smaken som dom är så kan man få fram smaker som man inte tänkt på tidigare.
När man hade snus som var baserat på tobak så kunde man inte blanda i en smak som var svag eller diskret för då hade man helt enkelt inte smakat det.
Dom klassiska smakerna finns ju fortfarande kvar i nikotinpåsar och Swedish match som ligger bakom många populära smaksättningar har nyligen tagit fram en tobaksfri variant av General.
Man kan alltså köpa General XR som ska smaka som den klassiska General snuset med bergamottsmak och inte känna någon skillnad.

Idag kan man få smaker på nikotinsnus som är riktigt fantasifulla och överraskande, ett bra exempel på detta är Lyft Caribbean Spirit som smakar Piña Colada med en nötig underton.

Dom flesta som snusar brukar spotta ut prillan efter en kvart till en halvtimme, detta beror på att prillan brukar oftast börja rinna då.
Nikotinfri snus rinner inte lika lätt och om den börjar rinna så är det en angenäm upplevelse jämfört med snus som innehåller tobak.
Man kan alltså ha en prilla inne minst en timme innan nikotinets effekt och smaken börjar avta. BLCK Watermelon är en smak som man kan ha inne länge och som man inte tröttnar på i första taget.

Dom som snusar nikotinpåsar brukar ofta variera sig mellan smakerna där det inte är ovanligt att man har tre olika smaker tillgängligt vid samma tillfälle.
Tänk dig att du har en snus som funkar bäst på morgonen som har en mild smak och en riktigt stark snus som känns som en vinterstorm i munnen vid lunchtid.
På kvällen kan ske man vill lyxa till det och ha en smak som känns lite lyxigare och där prillan har en lite starkare styrka av nikotin så man lättare kan komma till ro.
Pure By Nicton Barberry Extra Strong är en lite starkare snus som man kan ha på kvällen som smakar Berberis.